SchuldHulpMaatje

Heb je geldzorgen? Of zit je in de schulden of dreig je in de schulden te komen? Heb je minder te besteden doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Het is vaak lastig om daar zelf een uitweg in te vinden. Maar niets doen zorgt ervoor dat de problemen alleen maar groter worden. Je bent niet de enige en je staat er ook niet alleen voor.

Wij zijn er om naast jou te staan en te helpen wanneer je financiële zorgen hebt. Samen met jou bekijken of maken we een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven en denken met je mee hoe achterstanden of schulden kunnen worden vermeden. Wanneer je schulden hebt, onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn om daaruit te komen. 

Je kunt ons bereiken door het formulier in te vullen op deze pagina of door een mail te sturen aan: coordinator@rijswijk.schuldhulpmaatje.nl

Wanneer je je aanmeldt, neemt de coördinator contact met je op om een afspraak te maken. Jullie brengen de situatie in kaart en bespreken de mogelijkheden hoe wij je kunnen helpen. Dit doen we bij voorkeur bij je thuis maar dit kan ook op een andere locatie. We willen graag dat jij je comfortabel kan voelen.

Op de foto zie je onze coördinatoren Paul (links) en Kees (rechts). Eén van hen neemt contact met je op als je het contactformulier invult of ons een berichtje stuurt.


In het najaar van 2020 werd de Rijswijkse afdeling van Schuldhulpmaatje opgericht, onder de formele naam: Stichting Voor Elkaar in Rijswijk. In 2021 behaalden. Naar aanleiding van en informatieavond eind 2020 hebben zich tien vrijwilligers gemeld afkomstig uit de 4 deelnemende kerken.

Voor dat de coördinator en de maatjes aan de slag konden moest eerst de (verplichte) professionele opleiding worden gevolgd. Donderdagmiddag 15 april 2021 was een feestelijk moment toen de coördinator en de nieuwe maatjes uit handen van de wethouder van het Sociaal Domein hun certificaten en een prachtige bos bloemen ontvingen.

Per 31 december 2021 waren er 2 coördinatoren en meerdere maatjes vanuit de vEgactief be- trokken bij deze activiteiten. De coördinatoren hebben in 2021 341 uren besteed aan hun werk- zaamheden en alle maatjes bij elkaar 504 uren aan de directe ondersteuning van hulpvragers.

De Stichting Voor Elkaar in Rijswijk publiceert een eigen jaarverslag.