Stem op SchuldHulpMaatje!

In Rijswijk zijn vele vrijwilligers actief. Vrijwilligers die ouderen helpen, jongeren die actief zijn in een theatergroep of in hun sportvereniging etc. Ze doen dat omdat ze het leuk vinden, omdat ze voelen dat iemand hulp nodig heeft en/of omdat bepaalde activiteiten van een club of organisatie zonder vrijwilligers gewoon weg vallen. “Vrijwilliger zijn geeft kleur en zin aan je eigen leven, je leert er ook van”, aldus wethouder Gijs van Malsen, lid van de jury voor de vrijwilligersprijzen 2022. “Vrijwilligers zijn daarnaast onmisbaar in het leven van heel veel mensen en organisaties. Zonder vrijwilligers valt een groot deel van onze samenleving stil.  Daarom is dankjewel voor onze vrijwilligers op z’n plaats.”

Breng nu je stem uit voor SchuldHulpMaatje Rijswijk

Sinds 2021 zijn er in Rijswijk schuldhulpmaatjes actief. Schuldhulpmaatjes helpen en ondersteunen inwoners die het financieel moeilijk hebben. Alle schuldhulpmaatjes hebben een training gehad en zijn gecertificeerd. Ook hebben ze allemaal een verklaring voor goed gedrag (VOG). De maatjes werken actief samen met de gemeente en het Financieel Servicepunt/Geldzaken. Ze komen bij de mensen thuis en gaan met ze mee naar afspraken etc. De vrijwilligers werken vanuit een lokale stichting die een samenwerking vormt van vier kerken in Rijswijk. Deze stichting wordt geholpen Schuldhulpmaatje Nederland. Alle schuldhulpmaatjes zetten zich met hart en ziel in voor Rijswijkse inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait