Leven door de Geest

Vooruitblik op onze samenkomst op zondag 12 juni

ROMEINEN 8:12-17 BB

12 Daarom, broeders en zusters, hoeven we niet langer te doen wat ons oude ‘ik’ wil.  13 Als jullie alleen maar doen wat je oude ‘ik’ wil, zullen jullie sterven. Maar door de Geest kunnen jullie de verlangens van je oude ‘ik’ overwinnen. Als jullie je door Hem laten leiden, zullen jullie leven.  14 Iedereen die door Gods Geest wordt geleid, is een kind van God.  15 Want jullie hebben geen geest gekregen die bange slaven van jullie maakt. Maar jullie hebben Gods Geest gekregen. Hij maakt jullie tot kinderen van God. Door Gods Geest noemen we Hem [ vol vertrouwen ]: “Lieve Vader!”  16 Gods Geest die in ons is, laat onze eigen geest weten dat we kinderen van God zijn.  17 En omdat we Gods kinderen zijn, erven we ook. We erven hetzelfde van God als Jezus Christus. Net als Jezus moeten we veel lijden. Daarom geeft God ons ook dezelfde heerlijke hemelse dingen als Hij Jezus gegeven heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait